tirsdag den 10. maj 2011

Pirogger og det 7. krydderi

Pirogger og det 7. krydderi
Jeg sad og bladrede i en kogebog i går og fik pludseligt lyst til pirog. Jeg synes, at det er en skøn ret, som man kan spise til suppe eller med en frisk salat. Man kan også have en med i madpakken, til hvis man ikke når hjem til middag. Hvis man laver dem små, kan man bruge dem til en snack sammen med en masse andre små festlige lækkerier.

Jeg skal i weekenden holde melodi grand prix fest med snacks fra forskellige europæiske lande og her skal jeg servere små snacks pirogger. For mig er de en repræsentant for det østeuropæiske køkken. Jeg har dog i denne opskrift givet piroggerne et østerlandsk pift med karry og det 7. krydderi.
Det 7. krydderi er en blanding af 7 forskellige krydderier. Det fås i de fleste indvandrebutikker. Det kan dog også undlades, hvis man ikke har det på krydderihylden, men det er altså ret godt med hakkekød.
Opskrift
Denne opskrift giver 10-12 mellem store pirogger.
Dej: 600 gr. hvedemel, 25 gr. gær, en spsk. Salt, en spsk. Sukker og 6-7 dl. Vand. Bland vand, gær, salt og sukker. Når gæren er opløst, tilsættes melet lidt ad gangen. Når det hele er æltet sammen til en sammenhængende masse, lader man det hæve en halv time på køkkenbordet. Imens kan du lave fyldet.
Fyld: 2/3 del af kinakålhoved, 600 gr. hakket oksekød, tre mellem store løg, smør til svitsning, 4 fed hvidløg, 1-2 spsk. Mellemstærk karry, 1-2 spsk. Af det 7. krydderi, salt og peber efter smag og 1 ½ morzerella ost
Smelt smørret i en stor gryde, svits de hakkede løg, hakkekødet og krydderierne. Når løgene og kødet har taget farve, tilsættes det fintsnittede kinakål, som kun skal have få minutter. Nu er fyldet klar til brug.
Nu skal dejen rulles ud, gør dette i to omgange. Lav cirkler af dejen med en morgenmadsskål, læg dejstykkerne over på en bagepapirs beklædt bageplade, put herefter en passende mængde fyld(ca. tre spsk. fyld) på hver(kun på den ene halvdel af dejen) og derpå lidt osten (som er revet i mindre stykker), fold den anden halvdel af dejen over og pres ned med en gaffel rundt i hele kanten. Pensel med en blanding af vand og olie og sæt i en varm ovn ved 200 grader(varmluftsovn) i 15-20 minutter afhængig af størrelsen. Piroggerne kan både spises kolde og varme.
God fornøjelse
Eva-Andrea

Ingen kommentarer:

Send en kommentar