mandag den 11. juli 2011

Toscanske koteletter

I næsten alle kogebøger om det toscanske køkken, er der opskrifter på stegt kalvekød, oksekød og svinekød med ost eller skinke og krydderurter i. Man skulle eftersigende kunne gøre en lidt kedelig svinekotelet, til en lille delikatesse. Jeg valgte i denne opskrift, at kombinere svinekødet med frisk rosmarin og morzerella. Selvom min kæreste er jo på det nærmeste ostehader, men han synes osten i denne sammenhæng var super. Så selvom du får en ostehader på besøg til middag, kan du nok godt servere denne ret. Alt i alt var det en rigtig god idé, at tilberede sine danske svinekoteletter på en toscansk måde.

Opskrift

Denne opskrift er til 4 personer.

4 koteletter, 4 små kviste rosmarin, 2 morzerella oste, 1 dl. hvidvin, 30 gr. smør, salt og peber og 4 tandstikker.

Tag hver kotelet og mas den flad med hånden. Læg en rosmarinkvist på hver, ovenpå lægges en halv morzerella og drys til sidst salt og peber over koteletten. Nu skal koteletten lukkes med en tandstik. Tag en pande og skru op for fuld varme og smelt smørret. Læg koteletterne på panden og skru straks ned for varmen til middelvarme. Læg låg på panden. Når du kan se, at kødet begynder at se lyst ud i midten(altså har skiftet farve), skal de vendes(ca. 7 minutter afhængig af komfuret). Hæld nu hvidvinen på panden. Koteletterne skal have ca. ligeså meget varme på den anden side.

Nu er de klar til at blive nydt med hvidvinssaucen hen over.

God fornøjelse med disse skønne koteletter.

Eva-Andrea

Ingen kommentarer:

Send en kommentar