tirsdag den 2. august 2011

Pâtes au thon - Pasta med tun

Eva-Andrea er på ferie, men hendes to veninder, Michala og Kicka, har fået lov at gæste-blogge i mellemtiden.
Vi er to piger der bor sammen, og begge har kærester, skæve arbejdstider, og alt for få timer i døgnet. Men vi prøver alligevel at minimere vores junk-indtag. Derfor er al den mad vi laver hurtigt, nemt og super enkelt, med få gode ingredienser.

En ret der er meget populær i vores hjem er Pâtes au thon. Den er super hurtig at lave, og smager fantastisk. Hvis man har problemer med at få familien til at spise fisk, så er dette helt klart en ret der kan få selv den mest fiske-hadende person omvendt.

Til to (store) portioner skal du bruge:

Olie
Et hakket løg
En dåse tun (vand eller olie, alt efter smag)
Ca. 2 dl fløde (kan sagtens erstattes af Cremefine eller tilsvarende)
1-2 fed hakkede eller pressede hvidløg
Salt, peber, oregano

Pasta
Evt. parmesan-ost

Svits løget på en pande i lidt olie, til de er bløde, men ikke brune. Hæld vandet/olien fra tunen og kom den på panden. Lad den stege med, til den skifter farve. Tilsæt hvidløg og fløde, og smag til med salt, peber og oregano. Lad det helt simre i ca. 10 min, til fløden er blevet cremet og let brunlig.



Kog imens pastaen. Server med revet parmesan-ost på toppen, og nyd de rosende ord til kokken. Nemmere bliver det ikke.






Er man doven, eller laver man mad til mange, smider man bare hele herligheden op i pastagryden og lader folk  fange an.


1 kommentar: