mandag den 26. september 2011

kartoffel-porre-suppe

Serveret med hakket chili.

Dette er en klassiker indenfor suppekøkkenet og det er en dejlig vinter ret. Det er en mild og cremet suppe, som kan nydes sammen med mange forskellige tilbehør. Det er tilmed en suppe, som man kan servere for de fleste.

Opskrift

Denne portion er til 2-3 personer.

8 kartofler, 2 porre, 2 bouillon terninger, 1 creme fine eller lignede, 1 stort løg, 1 stilk løvstikke, 1 liter vand, salt og peber efter smag.

Skræl kartoflerne, vask dem og skær dem i små tern. Vask porrerne hak enderne af og hak dem.  Hak løget og svits det alt sammen i en smørklump i en rigelig stor gryde.

Når grøntsagerne har fået farve tilføjes vandet og det må gerne være forkogt i en elkedel. Opløs bouillon terningerne i væsken. Tilføj løvstikken. Lad det koge 10 minutter. Nu skal det blendes og herefter tilføjes salt, peber og creme fine.

Nu står man med en dejlig cremet kartoffel, som kan spises som den er eller med tilbehør. Den er også god dagen efter, men man skal varme den forsigtig(lav varme) og tilføje vand, når den skal varmes.

God fornøjelse med den cremede sjælevarmer.

Eva-Andrea

  

Ingen kommentarer:

Send en kommentar