søndag den 4. september 2011

Rabarberbrombærmarmelade


En usædvanlig men super kombination.

I øjeblikket er det stor sæson for de fleste råvarer. Der er et hav af friske og ny høstede råvarer at vælge imellem. Det betyder også at sæsoner mødes. Brombær som er en sensommerens dronning og rabarber som er en forsommerens konge mødes nu og kan bruges sammen. Jeg har plukket brombær hos mine forældre og rabarber hos min kærestes forældre. Dette er en opskrift man kan lave hvis man kender nogen, hvor man i hvert fald kan plukke bærrene. Ellers er det en meget dyr marmelade at koge.

Opskrift

750 gr. Rabarber, 250 gr. brombær, 400 gr. sukker, eventuelt atamon og pektin.

Vask rabarberne og hak dem i små stykker(1-2 cm. længde). Bland dem med brombærrene, sukkeret og pektinen. Lad det stå og trække natten over(men man kan også koge det med det samme) for at trække vandet ud frugten. Kog det omkring et kvarter og hæld marmeladen på klargjorte glas(se bloggen).

God fornøjelse med denne herlige kombination.

Eva-Andrea

Ingen kommentarer:

Send en kommentar