lørdag den 14. april 2012

Fyldte auberginer

Jeg så at der var fedtfattig hakket oksekød på tilbud i rema og så tænkte jeg straks på fraserede auberginer. Det er en skøn, blød og mild ret, hvor man oveni købet kan bruge en rest tørt brød, gryn, kerner, nødder, krydderurter eller ost.
En fars ser jeg, som en mulighed for, at mindske madspild. Man kan jo endda bruge en rest kogte grønsager eller kartofler. De skal bare moses og giver en god blød konsistens til farsen. Det er en win-win situation, efter min mening. Mindre mad i skraldespanden og mere lækker mad på bordet, ret enkelt.

Fyldte auberginer

Dette er nok til 4 personer.

1 aubergine, omkring 450 gr. Hakket fedtfattige oksekød, 2-3 spsk. Mel, 2 æggehvider, salt og peber efter smag, frisk rosmarin, ca. 3 spsk. Nødder eller kerner, gedeost og hakkede tomater til topping.
Ælt alle ingredienserne i en skål. Man skal ælte 10-15 minutter, for at få den rigtige konsistens.
Skær auberginen over og udhul den.(gem indmaden med at bage i ovnen, derefter kan det blendes til en dip). Fyld auberginen med farsen, stil dem i et ildfastfad, hæld tomaterne over og stil fadet i ovnen.
Det skal have en time ved 210 grader. Når der er 10 minutter tilbage, lægges gedeost skiverne på toppen.
Server det straks, men det er faktisk en ret, som er bedst på anden dagen.

God fornøjelse med de fyldte auberginer.

Eva-Andrea

1 kommentar:

  1. Ja, de er herlige! Total god stil i den gode stop-spild-af-mad-ånd! :)

    KH
    Selna

    SvarSlet