søndag den 24. juni 2012

Skøn Sankt Hans middag


-Grillet ørred, makral, grillspyd og salater.

En grill var skam ikke nok, næ tre skulle der til.
Lidt snack før maden.
Lidt snak mens der blev grillet.
Jeg var til en fantastisk hyggelig Sankt Hans middag igår. Det var som en dansk sommermiddag er bedst. Vi spiste inde, men grillede ude under en parasol. Mens der blev grillet hoppede alle ud på terrassen, når solen tittede frem. Ellers var det dog en indendørs aktivitet, for helt varmt var det ikke. Men selskabet og maden var formidabel. Der var selvfølgelig rigeligt mad. Flere slags grillspyd både kylling, svinekød, oksekød, grønsager og rejer. De var i forskellige marinader, hvilket kan anbefales, da det giver noget ekstra til kødet. Det dufter også fantastisk på grillen. Personligt var jeg ret vild med de grillede rejer, for de duftede helt vildt dejligt og grillen tilføjer en ekstra dimension til rejer. Der var dip og hjemmerørt aioli. Der var grillet fisk med fennikeltoppe, selleritoppe, persille og salt. Det var makrel og forrel. Fisk er jo skønt i sig selv, men når de bliver grillet, bliver fisken bare meget bedre. Der til var der to salater både en bønne-linsesalat og en kartoffelsalat med alt godt fra haven(se den præcise opskrift under et tidligere indlæg om kartoffelsalat). Bønnelinsesalaten var med tomater, løg og en fabelagtig olie/eddike dressing. Sådan en bønnesalat er bare så god, for den smager både af umami, syrligt, sø
Sankt Hans bordet inden det blev kapret af folk, vin og maden.


dt, salt, og lidt sødt.

Det blev en rigtig god sammensætning af retter og det var endda en slog-sammen-middag, hvor alle havde noget med. Det er smartere for alle, også selvom køkkenet i en kortere periode var fyldt til bristepunktet.

håber alle andre havde en god Sankt Hans middag.

Eva-Andrea

Ingen kommentarer:

Send en kommentar