onsdag den 15. august 2012

Provence kylling med 40 fed hvidløg

Når solen bager ledes mine tanker hen på dejlige sommerferier i Frankrig. Derfor tog jeg i dag hjem til min mor og lavede Provence kylling, så vi rigtig kunne sidde og mindes de gode stunder i Arles og Aigues Mortes. Opskriften er i høj grad inspireret af bogen "Smag på Provence", der i øvrigt varmt kan anbefales som hyggelæsning på terrassen, mens man nyder de sidste solstråler. Men pas på eventuelle kæledyr, hvis du vælger at lave retten. Her ses min mors kat der er helt vild i varmen for at få fat i noget af kyllingen :)



Det skal du bruge til en lækker Provence kylling til 4 personer:

1 stor, god kylling
40 fed hvidløg
4 stængler rosmarin
4 stængler basilikum
1 dl oliven olie
Masser af salt og peber

Lidt mel og vand

En stegeso eller en gryde med låg, der kan gå i ovnen.

Fremgangsmåde:

Tænd oven på 200 grader.

Pil hvidløgsfedene.

Dup kyllingen tør med køkkenrulle.

Krydr kyllingen indvendigt med salt og peber, og put halvdelen af hvidløgene samt 2 stængler rosmarin og 2 stængler basilikum ind i den.

Hæld halvdelen af olien i bunden af stegesoen / gryden og put kyllingen i den.

Hæld resten af olien over kyllingen og krydr den med masser af salt og peber.


Lav en simpel dej af mel og vand og fordel dejen på kanten af låget.

Sæt derefter låget på stegesoen / gryden og sørg for at dejen tætner helt.


Steg i ovnen i halvanden til 2 timer.

Når kyllingen er færdig er den så mør, at den falder fra hinanden.


Server med et godt brød, kartofler og salat.

Kicka (gæste-blogger)
















Ingen kommentarer:

Send en kommentar