onsdag den 30. januar 2013

Laks med æblemost, valnødder og citronskal


-laks på første og anden dagen

Jeg fandt et godt tilbud på en lakseside i rema i denne uge.
Det er blevet til de bedste lakse middage og frokostpålæg i løbet af ugen.

Opskrift på bagt laks med nødder og æblemost

Dette er en opskrift til mindst 4 personer, men 6 personer går også.

En lakseside, mindst en økologisk citron, en god æblemost ca. 2 dl., 75 gram valnødder, salt, peber og smør.

Læg laksen i et passende ovnfast fad. Hæld æblemost rundt om, riv citronskalen over, pres saften fra citronen over, drys salt og peber. Knus nødderne og drys ligeledes disse over. Skær nu nogle ultra tynde skiver smør og læg dem på laksen.

Laksen er nu klar til ovnen, giv den ca. 25 minutter ved 175 grader. Så er den skøn og nyd den varm eventuelt til lidt frisk pasta eller med en rodfrugtspure. Dagen efter er den god på groft brød med lidt pesto og agurk i tynde skiver.

Æblemost-sovsen har også en god smag, så snyd ikke dig selv for den.Hæld eventuelt lidt ekstra æblemost ved undervejs ved bagningen, så der er noget af mosten tilbage.

God fornøjelse med laksen.

Eva-Andrea

Ingen kommentarer:

Send en kommentar