-sommerhus og grillmiddage
Grill og sommerhus er to ord som rimer
her i Danmark og vejret har jo været absolut grill- og
sommerhus-vejr her på det sidste. Middage i sommerhuset skal være
enkle og gerne noget med grill. Sådan var vores middag også i
lørdags. Vi spiste middag da vi følte for det og grillede store
bøffer, jeg havde opgravede nye kartofler, der var nyplukket salat
og lidt tilbehør i form af grillet brød, majs og syltede chilier.
Vi tilberedte bøfferne på den måde, som min kæreste bedst kan
lide det. Det vil sige, at han nærmest nægter at spise bøffer på
andre måder. Dagen efter søndag var der grillmiddag igen, men der
var vi hjemme igen fra sommerhus og i et noget større selskab. Jeg
rystede min mors kartoffelsalat sammen. Det er bogstavelig talt en
salat man kan ryste sammen og det er den letteste kartoffelsalat at
tilberede.
Opskrift på Runes bøffer
Vælg de bedste bøffer du kan få,
selv hvis du bare går i det lokale supermarkedet(i denne uge har de
højrebs- og tykkamsbøffer på tilbud i Rema), salt, peber, olie og
evt. hvidløg.
Bank først bøfferne gerne med
hænderne- læg et stykke madpapir imellem hænder og kød. Bøfferne
skal være omkring en- to cm. høje. Derefter gives bøfferne salt,
peber, olie og evt. revet hvidløg. Nu skal de grilles, de skal have
mørke kanter og gerne være lyserøde i midten.
Min kæreste insistere på, at bøffer
skal bankes og krydres før stegning og de er nogle gode bøffer han
steger, så det må være rigtigt.
Opskrift på min mors
Pesto-potatoes-salat
Nye mini kartofler 500 gram, salt, 1/2
glas pesto og en håndfuld cherrytomater.
Kog kartoflerne omkring otte minutter i
let saltet vand, prøv med en gaffel, hæld vandet fra og hæld
kartoflerne i en serveringsskål og ud med pestoen og bland det med
kartoflerne. Skær tomaterne midt over og spred dem ud over
kartoflerne. Nu kan kartoffelsalaten serveres.
God fornøjelse med grillaftnerne.
Eva-Andrea
Ingen kommentarer:
Send en kommentar