Det kan være svært, at få fat i
fuldmodne figner fuldmodne i butikkerne i Danmark, det gør denne
marmelade endnu mere anvendelig. For man kan fint anvende halvsøde
figner til denne marmelade, for sukkeret, varmen og citronen giver fignerne en
skøn smag. Hvis man har sit eget figentræ kan denne opskrift endda
anbefales, for på den måde kan man bevare sine figner i længere
tid.
Opskrift på sensommer-marmelade
9 store figner, omkring 150 gram
sukker, 3/4 del økologisk citron og en knivspids salt.
Vask fignerne og citronen. Skær
fignerne ud i både og omkring halvdelen af bådene halveres, bland
dette med sukkeret. Nu skæres 3/4 del af citronen i både og skær
hver båd i stykker af 1/2 cm. Tykkelse. Det er vigtigt, at
citronstykkerne er i meget små stykker, der ingen som vil nyde, at
få et stort stykke citron i munden. Derimod er et lille stykke
ganske delikat. Tilføj citronstykkerne og lad det trække nogle
timer. Dette gøres for at trække væsken ud af fignerne. Dette gør,
at man ikke skal tilføje vand, når marmeladen skal koges.
Nu koges marmeladen i en stor gryde og
nu kan man tilføje pektin, der skal omkring 1 spsk. til denne
portion. Marmeladen skal koges over jævn varme 1/2 times tid, for citronstykkerne skal være helt gennemkogte ellers er deres smag for kraftig.
Marmeladen egner sig til følgende
Denne marmelade egner sig til
adskillige sammensætninger. Den er god direkte på et stykke ristet
brød, med er velegnet til gedeost både frisk og tørret gedeost.
Men den kan også anvendes i kager f.eks. i lagene i en lagkage. Den
aromatiske og eksotiske smag giver en anderledes og skøn lagkage.
God fornøjelse med marmeladen.
Eva-Andrea
Ingen kommentarer:
Send en kommentar