onsdag den 3. juli 2013

Lammegryde

-A la Grækenland


Jeg vendte fornylig hjem fra en tur i Grækenland og der forstår man at tilberede lam. Det bliverlangtidskogte i enkelt krydderede sovser og det smager bare himmelsk.
Igår prøvede jeg at efterabe det, da jeg skulle spise sammen med en veninde. Det var en succes så her er opskriften:
Opskrift på græsk lammegryde:
250 gram Lammebov i store tern pr. Person(det kan en slagter i supermarkedet eller halal slagter nemt skære ud til dig), et fed hvidløg pr. Person, et løg pr. Person, en halv peberfrugt pr. Person 1/4 dåse flåde tomater pr. Person, 1/2 dåse vand pr. Person, et salvie blad pr. Person, 1-2 kvistetimian pr. Person, olie til stegning af kød, 1 tsk. Stødt etiotisk berbere( kan dog sagtens udelades, hvis ikke haves) salt, peber og chili eftersmag, men man må gerne være gavmild med peberen ogchilien, så lammet sparker tilbage, når man sætter tænderne i.
Tag en stor gryde frem, skru Max op for varmen, hæld olie i og svits kødet. Imens snittes grønsagerne og hvidløg. Når kødet er brunet tilføjes grønsager og kryddrier. Hæld nu tomat og vand over. "Sovsen" skal dække kød og grønsager. Læg nu låg på, skru ned for varmen og lad det simre 5-7 timer. Det er utrolig let, det eneste der kan ske er at det kan koge tørt, men så længe der er kommet rigeligt vand på og det simre ved lav varme er det usandsynligt.
Vi serverede rispilaf til. Det er ris kogt med tomater. Men man kunne også rive gulerødder i.
God fornøjelse med lammegryden.
Eva-Andrea.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar