tirsdag den 13. august 2013

Æbler istedet for citron


Dressing lavet med æble
Lige nu tynger æblerne grenene ned på æbletræer rundt om i det danske land. Æblerne er ikke modne endnu, men sure som citroner. De er fyldte med syrlig saft og denne saft kan man sagtens anvende i sin madlavning. Det giver en skøn syre til f.eks. en dressing eller en guacamole. Det giver både syre og en smule æblesmag. Man behøves ikke have sit eget æbletræ for at være med på dette, der er massevis af træer i Danmark, som aldrig bliver plukket for dets frugter. Når man som jeg kommer cyklende forbi og ser et sådan træ, kan jeg ikke lade være med at række min hånd ud og plukke nogle af de æbler som hænger ud over hegnet. Det er en ganske gratis fornøjelse og man bliver så glad. I dag kom jeg både hjem med et par æbler og lommerne fulde af mirabeller. Så længe at frugten hænger et godt stykke ud over hegnet er det skam helt lovligt. Men der er selvfølgelig også en mulighed for, at man har en ven, måske tante eller bror som har et skønt æbletræ, og de ikke lige får plukket det. De har nok ikke noget imod, man lige kommer forbi og tager nogle af de skønne frugter, så falder de heller ikke ned på jorden og rådner.

Hvordan anvendes umodne æbler?
Når man skal anvende umodne æbler i stedet for citron, rives æblet så fint som muligt og blandes i den pågældende ret. Det er faktisk ret lige til.

Eva-Andrea

Ingen kommentarer:

Send en kommentar