mandag den 28. oktober 2013

Agern-likør/snaps

-Fattigdoms-cognac
Nu er sæsonen for frugt ved at være ovre, dog er der stadig f.eks. Agern. Det ser så kønt ud, når de ligger for foden af de til tider kæmpe agerntræer.
Sådan ser de ud, når de er blevet ristet
De kan anvendes til flere ting i likør/snaps, til 'kakao' og i bagværk. Men de skal udvandes og ristes, skriver Bi Skaarup i bogen "bag om brødet". De må ikke spises rå, da de indeholder store mængder garvesyre, når de er rå. De skal udvandet 24 timer og ristes i ovnen. De får de en skøn sød duft som minder om kakao.

Opskrift på agern-likør
Agern og vodka(eller en anden neutral smagende sprut)

Den letteste agern-likør:
Halver dine agern, put dem i en flaske eller glas og hæld vodka over.

Den lidt svære agern-likør:
Halver dine agern, rist dem i ovnen til de er lyse brune, put dem i et glas eller flaske og hæld vodka.
Man skal lade likøren trække 3-4 måneder. Den får en smuk mørk farve. Si derefter agerne fra. Likøren skulle få en cognac-agtig smag.  Jeg har lige til beredt min første agern-likør så jeg ved ikke endnu hvordan det endeligt kommer til at smage.

God fornøjelse med agernlikøren

Eva-Andrea

Ingen kommentarer:

Send en kommentar